top of page

Billie Eilish Hakkındaki Bilinmeyenler


Billie Eilish Pirate Baird O'Connell ya da kısaca Billie Eilish, 18 Aralık 2001 doğumlu Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı. Henüz daha 20 yaşında olmasına rağmen, "Bad Guy" ve "All The Good Girls Go To Hell"in şarkıları ile genç yaşında, şimdiden müzik rekorları kırdı. 2019 yılında Spotify'da 194 milyondan fazla dinlenerek, en çok dinlenen isim oldu. 7 Grammy ödülü ve 3 Brit Ödülü sahibidir aynı zamanda. İşte genç yaşında bir dünya yıldızı olan, Billie Eilish hakkındaki bazı bilinmeyen gerçekler:

1) Tourette Sendromundan Muzdarip

Tourette sendromu, çocukluk döneminde başlayan, istem dışı gerçekleşen, devamlı tekrarlanan ani hareketler veya seslerden meydana gelen tikler olarak ifade edilen nörolojik bir hastalıktır. Billie de bu hastalıktan müzdarip, resmi olarak Kasım 2018'de teşhis konan şarkıcı, performanslarının videoları tiklerini gösteren gözle görülür bir şekilde görünmeye başladığında hemen bir doktora başvurmuş. İlk başlarda bu hastalığını gizlese de, daha sonra itiraf etmiştir ve "Bunu itiraf ettiğimden beri, bu bozukluğa sahip hayranlarımla daha derin bir bağ geliştirdiğimi fark ettim demiştir." demiştir.


2) Ayrıca Kendisinde Sinestezi Var.

Billie'nin, tourette sendromunun yanında bir de sineztezi hastalığı var. Sinesteziyi kısaca anlatalım; sinestezi sahibi insanlar, örneğin, insanları, insan olarak değil de görsel/işitsel/yazısal vb. bir nesne/olgu olarak hatırlar ve benimserler. Annesini ılık süt, kardeşini bir kedi vb. olarak gören/hatırlayan/düşünen biri gibi.


3) Şarkı Sözlerinin Aksine Temiz Bir Hayat Yaşıyor.

Şarkı sözlerinin çok asi ve açık sözlere sahip olmasına rağmen Billie, bunların aksine gayet temiz ve hayatını kurallarına göre yaşayan biri. Hiç uyuşturucu kullanmadı, alkol ya da gazlı içecek içmedi, sağlıklı besleniyor (o bir vejeteryan) ve yakından dinlerseniz, şarkılarıda sık sık ağzı bozuk olmasına rağmen gerçek hayatında küfür etmez.

4) O bir "Belieber"

Çocukluğunda beri Justin Bieber hayranı olan ve onların deyimiyle "Belieber" olan Billie için, annesi, Justin’in 2012 yılında çıkartmış ve anında top lisesine giren şarkısı As Long As You Love Me‘nin çıktığı zamanlar Billie’nin delirdiğinden bahsetti, tabii ki iyi anlamda. Billie’nin çıktığında çok heyecanlandığını ve sürekli bu konu hakkında konuştuğunu söyledi. Billie ise bu konu hakkında, “Benimkisi hayranlık falan değil düpedüz aşktı. Hatta hayallerimde Justin’in de bana aşık olduğunu düşünür kendi kendime mutlu olurdum” demiştir.


5) İnsanların vücudunu görmesinden utandığı için bol kıyafetleri giyiyor!

Billie'nin, büyük beden estetiği ve cesur renklere olan sevgisi, kalabalığın arasından sıyrılma ve "rahatlık alanından çıkma" arzusunu ifade ediyor. Kıyafet seçimlerinin bir başka nedeni de, insanların vücudunu ve oldukça büyük olan göğüslerini görmesi, bol tarzını vücuduyla ilgili yorumlara karşı bir kalkan olarak kullanıyor.


6) En büyük korkusu; "Karanlık"

Los Angeles'taki evinde Rolling Stone ile yaptığı röportajda Eilish, göz korkutucu dış görünüşüne rağmen çoğu insan gibi sıradan korkular yaşadığını açıkladı. En büyük korkusu ise, karanlık. Işıklar söndükten sonra "aşağıda onu yakalamayı bekleyen bir canavar olması ihtimaline karşı" hızlıca yatağa koşuyor. Billie, yoğun kabuslar gördüğü ve uyku felci geçirdiği için korku filmi izlemeyi bırakmak zorunda kaldığını da itiraf etti.

7) O bir "Sosyal Medya Bağımlısı"

Billie, Instagram ve DM'ler aracılığıyla hayranlarıyla iletişimini sürdürdüğü kadar, şarkıcı, "sosyal medya ile bir aşk-nefret ilişkisi" olduğunu itiraf ediyor. Bunun "delicesine tehlikeli" olduğunu düşünüyor ve onu kullanan kişi de dahil olmak üzere "bir şeyi mahvedebileceğine" inanıyor olmasına rağmen "delicesine" sosyal medya bağımlısı.


8) Koyu bir feminist!

Billie, koyu bir feminist ve kadın hakları savunucusudur. Hatta bir röportajında Eilish, Variety dergisine şunları söyledi: “Kadınlar söylemeli, yapmalı, hissetmeli ve tam olarak istedikleri gibi olmalı. Onlara hayatlarını nasıl yaşayacaklarını söyleyen başka kimse olmamalı. Bu beni o kadar kızdırıyor ki, bunun hakkında konuşmaya başlarsam durmayacağım. Erkekler kadınların seçimlerini yapmamalı - tüm söyleyeceğim bu." demiştir. (kaynak)


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page