top of page

Eurovision Tarihinin En Sexy Yıldızları




Eurovision Şarkı Yarışması, genel olarak şarkı söylemek ve dans etmekle ilgilidir. Ama insanların göz zevklerine hitap eden sexy şovlar da, artık bu yarışmanın bir parçası. Peki Eurovision sahnesine çıkan, en sexy top 10 yıldızı söyleyin desek, sizin aklınıza kimler gelir? Eminim ki bu listedeki isimlerden bir çoğu veya en azından birkaçı mutlaka sizlerin de aklına gelmiştir.


Muhakkak listede kaçırdığımız isimler vardır, eğer unuttuğumuz isimler varsa, sizler de yorumlarda bize yazabilirsiniz. İşte karşınızda Eurovision tarihinin, unutulmaz sexy yıldızları:


1) Elena Risteska - Ninanajna (2006 - Makedonya)

Eurovision 2006'nın en unutulmaz performanslarından biriydi. Hem şarkıyla, hem de sahne şovuyla, final gecesini sallayan bir isimdi. Öyle ki, bu şarkı ve bu performans, o güne kadarki Makedonya'nın en iyi derecesi oldu ve Elena yarışmayı 12.sırada tamamladı.


2) Ani Lorak - Shady Lady (2008 - Ukrayna)

Eurovision tarihinin gördüğü en sexy ve en güzel şarkılardan biri. Hatta 'Shady Lady' o yıl en büyük favorilerden biriydi ve toplamda 230 puan toplayarak ile ikinci oldu.


3) Iveta Mukuchyan - LoveWae (2016 - Ermenistan)

Mukuçyan, İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ermenistan'ı LoveWave adlı şarkıyla temsil ederek 249 puanla yedinci olmuştur. En sexy şovlar arasında yer alsa da, final gecesi Dağlık Karabağ Cumhuriyeti bayrağını sallaması tepki çekmiştir.


4) Hadise - Düm Tek Tek (2009 - Türkiye)

Bu şovu ve Hadise'yi sanırım anlatmamıza gerek yok. 2009 yılında ülkemizi temsil ederek, yarışmayı 4.sırada tamamlayan Hadise'nin sahne kostümü, Gizia markalı ve Milano getirtilen özel kumaştan iki parça olarak hazırlanan, kenarları altın ve Swarovski taşlarla süslü kırmızı kıyafet ile 'düm tek tek' şarkısı birleşince, o yıl favoriler arasında da yer almıştı aslında. Umarım yeniden ülkemizi o sahnede görebiliriz.


5) Helena Paparizou - My Number One (2005 - Yunanistan)

Eurovision 2005'in kazananı şarkı ve sahne şovuyla Eurovision tarihinin sadece sexy şovu değil, unutulmaz şovları arasında da yer aldı. Hatta öyle ki, o yıl Helena'nın açık ara en büyük favoriydi ve kazanması hiç ama hiç sürpriz olmadı.


6) Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac (2012 - Yunanistan)

Yine Yunanistan, yine güzel bir şarkı ve sexy bir yıldız. 2012 yılının favori şarkılarından biri olan ve sahne şovuyla unutulmazlar arasına giren Aphrodisiac, yarışmayı sürpriz bir şekilde 17.sırada tamamladı.


7) Edurne - Amanecer (2015 - İspanya)

Sexy yıldızlar listesine, Edurne'yi eklemesek olmazdı! İspanya'nın en önemli, en değerli şarkıcı ve oyuncularından biri olan Edurne, 2015 yılında Eurovision'da yarışacağını açıkladığı zaman, büyük bir heyecan yaratmıştı. Eurovision tarihinin sexy yıldızlarından biri olsa da, o yıl yarışmayı 21.sırada tamamladı.


8) Elena Gheorghe - The Balkan Girls (2009 - Romanya)

2009 yılındaki Eurovision'u yıkıp geçen bir isim, şarkısı ve sexy sahne şovuyla Elena, unutulmazlar arasına girdi. Hatta şarkısının adı da oldukça manidardı "Balkan Kızları". Ama bu sexy yıldız, 40 puanla 19.oldu.

9) Kalomira - Secret Combination (2008 - Yunanistan)

Eurovision 2008'in hatta Eurovision tarihinin unutulmazlarından biri o da. Kalomira hem şarkısı hem sexy mini kıyafeti ile, çok sevilen şarkısı "Secret Combination", büyük bir başarı elde ederek yarışmayı 3.sırada tamamladı.


10) Eleni Foureira - Fuego (2018 - Güney Kıbrıs Rum Kesimi)

Şarkı ve sahne şovuyla yarışmanın unutulmazları arasında yer alan Eleni, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin en büyük başarısı olarak, yarışmayı o yıl 436 puanla 2.sırada tamamladı.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page