top of page

Rihanna Hakkındaki İlginç Gerçekler


21. yüzyılın en ünlü sanatçılarından biri olan Rihanna'nın Dünya çapında sürekli olarak onun müziğini dinleyen ve hayatına ayak uyduran milyonlarca takipçisi var ama sıkı bir Rihanna hayranı olsanız bile, bu gerçeklerden bazılarını bilmiyor olabilirsiniz. İşte karşınızda Rihanna hakkındaki bazı ilginç gerçekler:


1) "Umbrella" şarkısı aslında Britney Spears için yazıldı.

2008 yılında hit şarkısı “Umbrella” yayınlandı. Bunu hepimiz biliyoruz ama bilmediğimiz şey; şarkının orijinal olarak Britney Spears için yazıldığıdır. Britney şarkıyı geri çevirince ise, Üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad'den çıkan bu single, 2008'de Jay-Z ile En İyi Rap/şarkı işbirliği dalında Grammy ödülü kazandı. Bu şarkı, müzik kariyerinin en büyük hiti oldu ve Rihanna'nın tüm dünyada da tanınmasını sağladı. Rihanna yerine “Umbrella” şarkısını söyleyenin Britney Spears olabileceğini düşünmek gerçekten çılgınlık.


2) Şarkıcı olmadan önce askeri eğitim alıyordu.

Dünya çapında bir fenomen haline gelmeden önce, Rihanna, memleketi Barbados'ta bir askeri programda, bir askeri öğrenciydi. Aynı Daily Mail röportajında, yayına askeri eğitiminin aslında güzellik yarışmasında yarışmasına yardımcı olduğunu söyledi. "Askeri eğitimim, podyum için kafamdaki kitapları dengelemeyi öğrenmek için kullanışlı oldu" dedi.


3) Konserlerinden önce gizlice seyircilerin arasına giriyor.

Rihanna'nın gösteri öncesi ritüelleri arasında açılış sahnesini izlemek için seyircilerin arasına gizlice girme yer alıyor. Esquire'a verdiği röportajda "Bazen seyircilerin arasına karışıyorum. Gerçekten büyük bir kapüşonlu giyiyorum ve gizlice oradan çıkıyorum" dedi.


4) Barbados'ta kendi adını taşıyan bir caddeye sahip.

Rihanna'nın Barbados'ta büyüdüğü caddenin adı Westbury New Road'dan Rihanna Drive olarak değiştirildi.


5) Kendi tatil günü 'Rihanna Günü' var.

Doğru duydunuz, Rihanna'nın kendi günü var. 22 Şubat 2008'de dönemin Barbados başbakanı o günü "Rihanna günü" ilan etmeye karar verdi ve o günden beri her 22 Şubat, Barbados'ta resmi tatil ve "Rihanna günü" olarak kutlanıyor.


6) Guinness Dünya Rekoru Sahibi

Şarkılarının performansı için birçok Guinness Dünya rekoru kırdı. Sahip olduğu bazı rekorlar şunlar:

"Birleşik Krallık'ta art arda en fazla 1 numaraya ulaşan single",

"ABD'de bir yılda en fazla 1 numaraya ulaşan kadın sanatçılar" ve

"ABD'de en çok dijital 1 numaraya ulaşan single".


7) Hayır kurumlarına yüksek miktarda bağışlarda bulunur.

Çoğu ünlünün yaptığı gibi Rihanna'nın her yıl hayır kurumlarına bağışta bulunması sizi şaşırtmayabilir, ancak sizi şaşırtan şey, ne kadar katkıda bulunduğudur. 2017'de, son on yılda yaptığı hayır işleri nedeniyle Harvard Yılın İnsani Ödülü'nü kazandı.


2006 yılında dünyanın her yerindeki muhtaç çocuklara yardım etmek için Believe Foundation'ı kurdu.


Bu hayır kurumu, ihtiyacı olan çocuklara okul malzemeleri, giysiler, tıbbi yardım ve oyuncaklar sağlamaya yardımcı olur. Bunun üzerine Rihanna, Diamond Ball adlı yıllık bir yardım balosuna da ev sahipliği yapıyor.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page