top of page

Angelina Jolie Hakkındaki İlginç Gerçekler



Hollywood'un önde gelen isimlerinden Angelina Jolie, sadece olağanüstü oyunculuğu ve eşsiz güzelliği ile dünya çapında tanınmakla kalmıyor, aynı zamanda hayır işleriyle ilgili çalışmaları ile de tanınıyor.


Angelina, iki Oscar Ödülü ve üç Altın Küre Ödülü sahibidir. Ayrıca birçok kez Hollywood'un en çok kazanan aktrisi seçildi. İşte Angelina'nın hakkında herkesin bilmediği, ilginç gerçekler:


1) Babası ünlü aktör, Jon Voight.

Angelina Jolie'nin babası Oscar ödüllü aktör Jon Voight'tır. Voight, 1969'da çığır açan Midnight Cowboy'da Dustin Hoffman ile birlikte yıldızlığa yükseldi ve 70'lerin önde gelen aktörlerinden biriydi.


2) Lisanslı ve eğitimli bir pilot!

Evet, doğru duydunuz. 2004 yılında pilot lisansını aldı ve kısa süre sonra kendi küçük uçağı olan Cirrus SR22-G2'yi satın aldı. Şimdi ise kimseye ihtiyaç duymadan uçağını kullanabiliyor.


3) Lara Crof'ta yer almadan önce birçok uyuşturucu testinten geçti!

O dönemler uyuşturucu bağımlısı olan ve tedavi gören Angelina, bu filmde yer almak için idrar testi, kan testi ve çeşitli fiziksel testlerden geçmesi gerekti. Hatta yapımcılar işi abartıp, bu testleri her set gününde yapmak istemişler.


4) Hobi olarak bıçak topluyor.

12 yaşından beri bıçaklara meraklı olan Angelina, dünyanın dört bir yanından bıçaklar toplayarak koleksiyon yapıyor.


5) Filmlerinde dublör kullanmamaya dikkat ediyor.

Aksiyon filmleri arasında Bay ve Bayan Smith, Wanted ve Salt yer alıyor ve bunların hepsi Jolie'ye fiziksel olarak zorlu roller kazandırdı. Salt filmindeki antrenörü Simon Crane, aktrisin o filmdeki gösterilerin %99'unu kendisinin yaptığını söylüyor.

6) Altı çocuk annesi.

Jolie, üçünü evlat edindiği ve üçünün babası Brad Pitt olmak üzere toplam altı çocuğun annesidir.




7) O artık bir yönetmen ve senarist.

Son on yılda Jolie, oyunculuktan büyük ölçüde uzaklaştı, bunun yerine yönünü yönetmenlik, yazarlık ve yapımcılığa çevirdi. Jolie ayrıca In the Land of Blood and Honey ve By the Sea'nin senaryolarını yazdı ve First They Killed My Father'ı Loung Ung ile birlikte yazdı.



0 comments
bottom of page