top of page

Taylor Swift Hakkındaki İlginç Gerçekler



Taylor Swift yıllardır müzik endüstrisinde rekorlar kırıyor ve şarkı söyleme ve şarkı yazmadaki hünerleriyle ödüller kazanıyor ve tüm hit şarkılarının sözlerini biliyor olsanız da, bu güzel pop şarkıcısı hakkında bilmediğiniz birkaç mutlaka vardır. İşte Taylor'ın hakkındaki ilginç gerçekler:


1) Uğur ve en sevdiği sayısı 13'tür.

Batı medeniyetinin aksine, Taylor 13 sayısından korkmuyor. Aslında onu o kadar çok seviyor ki yaptığı büyük işleri etkiliyor. 13 Aralık'ta doğdu, 13 Cuma günü 13 yaşına girdi. İlk albümü 13 haftada altın madalya kazandı. Yaptığı her gösteriden önce eline bir '13' çiziyor ve “Gerçekten garip” diyor. 2009'da her ödül aldığında 13. sıraya, koltuğa, bölüme ya da “13. harf olan M Sırasına” oturduğunu belirtti ve “hayatımda ne zaman 13 çıksa, bu iyi bir şey.” dedi.


2) Şarkı sözlerinden bazıları, gerçek hayatta insanlara mesaj atmak istediği şeylermiş.

Swift, şarkı yazarken bazen "yakıcı" sözler yazmaktan ilham aldığını söyledi. 2014 yılında bir Rolling Stone röportajında, "Bazen bir şarkıdaki dizeler, gerçek hayatta birisine kısa mesaj göndermek istediğim dizeler oluyor" dedi.


3) Bir Bilgisayar Tamircisi Tarafından Gitar Çalmayı Öğrendi.

Taylor on iki yaşında, şarkı yazmak hakkında da bir iki şey bilen bir bilgisayar tamircisinden gitar dersleri aldı. Bu onun müzik kariyerindeki ilk adımdı.Bu derslerden dolayı Taylor ilk şarkısı “Lucky You”yu yazdı.


4) Özel bir jeti var! (Oha!)

Evet, doğru duydunuz. Taylor için minibüsle gezme günleri geride kaldı. Şimdi kendi özel jetiyle uçuyor.


5) En Sevdiği Yemek; Cheesecake.

Uzun bir gösteriden sonra harika bir atıştırmalık ararken, enfes cheesecake'e yöneliyor. Bu onun en sevdiği yemek.


6) Swift dünya çapında 40 milyondan fazla albüm sattı!

Swift, dünya çapında 40 milyondan fazla albüm sattı. Bu satış, O'nu tüm zamanların en çok satan 10.sanatçısı haline getirdi.


7) Uzun boylu sanatçılardan biri; 180 cm!

Evet, ortalama üstü bir boya ve oldukça uzun bacaklara sahip. Hatta bacakları, 2019 yılında 'Dünyanın en güzel bacakları' seçildi.



0 comments
bottom of page